Daňový odpočet na výzkum a vývoj - Kovalová, Daniela (2018)
Diplomová práce se zabývá aktuálním stavem daňového odpočtu na výzkum a vývoj, který má sloužit primárně jako nepřímá podpora VaV. Nynější legislativní úprava odpočtu vyvolává v poplatnících daně nejistotu ohledně jeho uplatnění, stejně tak jako judikatura, která se v poslední době věnuje více formálním náležitostem než věcné stránce samotného VaV. Cílem této práce je navrhnout změny odpočtu, tak aby fungoval více jako nepřímá podpora VaV, zvýšila se právní jistota poplatníků a tím pádem odpočet zvyšoval konkurenceschopnost České republiky.