Daňový odpočet na výzkum a vývoj - Kovalová, Daniela; Francírek, František; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá aktuálním stavem daňového odpočtu na výzkum a vývoj, který má sloužit primárně jako nepřímá podpora VaV. Nynější legislativní úprava odpočtu vyvolává v poplatnících daně nejistotu ohledně jeho uplatnění, stejně tak jako judikatura, která se v poslední době věnuje více formálním náležitostem než věcné stránce samotného VaV. Cílem této práce je navrhnout změny odpočtu, tak aby fungoval více jako nepřímá podpora VaV, zvýšila se právní jistota poplatníků a tím pádem odpočet zvyšoval konkurenceschopnost České republiky.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses