Analýza ratingového hodnocení České republiky v porovnání s Rakouskem - Prokopová, Tereza; Blahová, Naďa, 1958-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce pojednává o ratingovém hodnocení České republiky v porovnání s Rakouskem. První část práce je věnována obecné charakteristice ratingového procesu a jeho významu, včetně suverénního ratingu. Závěrečná část první kapitoly je zaměřena na reálný popis procesu stanovení suverénního ratingu země dle metodologie Moody's. V následující části práce je blíže zkoumán veřejný dluh a bankovní systém, což jsou dva z mnoha faktorů, které mají vliv na přidělení výsledné ratingové známky. Tyto faktory jsou nejprve analyzovány odděleně pro obě země. Zjištěné poznatky jsou následně porovnávány v závěrečné části práce společně s dalšími klíčovými faktory a názorem agentur Moody's a S&P na ratingové hodnocení České republiky a Rakouska.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses