Analýza vybraných aspektů zátěžových testů likvidity - Machová, Lina; Blahová, Naďa, 1958-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá různými aspekty zátěžového testování likvidity. V souvislosti s hlavním zaměřením je představen koncept finanční stability včetně indikátorů pro její posuzování. Stručně popsána jsou zde finanční rizika v bankovním sektoru, přičemž detailněji je zkoumáno likviditní riziko, a to včetně jeho role v regulatorním opatření Basel III prostřednictvím rozboru a zhodnocení globálních standardů likvidity. Práce blíže rozebírá klasifikaci a teoretická východiska zátěžových testů. Dále jsou prezentovány principy a význam zátěžového testování likvidity na základě praktické aplikace testů na bankovní sektor Islandu v době celosvětové finanční krize. Práce analyzuje a hodnotí současné praktiky MMF a EBA v oblasti testů likvidity. Rozebrány jsou také zátěžové testy likviditního rizika platebního systému TARGET2.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses