Finanční analýza a finanční plán společnosti Lučební závody a.s. Kolín - Lísková, Jana (2018)
Cílem této bakalářské práce je vypracování finanční analýzy společnosti Lučební závody a.s. Kolín v mezi lety 2012 a 2016, a následné sestavení krátkodobého finančního plánu na rok 2017. Práce je rozdělena do tří částí. V metodické části jsou popsané mnou vybrané základní ukazatele a specifické metody finanční analýzy, které jsem poté použila v praktické části. Mezi mnou vybrané metody patří horizontální a vertikální analýza účetních výkazů (rozvahy a výsledovky), zhodnocení poměrových ukazatelů a v neposlední řadě ohodnocení finanční situace společnosti bankrotními modely (Zeta skóre a index IN). Poslední část je věnována krátkodobému finančnímu plánu na rok 2017.