Ověřování účetní závěrky auditorem ve vybraném podniku - Palátová, Šárka; Černý, Václav, 1957-; Janda, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této bakalářské práce je proniknout do problematiky auditu účetní závěrky, blíže pak do oblasti identifikace podnikových rizik a stanovení hladiny významnosti. První část práce je věnována auditu účetní závěrky v teoretické rovině. Čtenář bude postupně seznámen s historií a vývojem auditu, jeho legislativní úpravou v České republice a dokumentací, která musí být po celou dobu výkonu auditu vedena. Dále bude následovat popis samotného auditorského postupu, lépe řečeno, jak by auditor měl při výkonu auditu postupovat. V poslední kapitole první části bude zmíněn i problém protiprávního jednání v auditorské profesi. Druhá část práce je zaměřena na činnost auditora před přijetím auditní zakázky a bezprostředně poté, tedy na identifikaci rizik a stanovení hladiny významnosti. Z obou částí je patrné, že neexistuje jeden jediný postup při výkonu auditu, který by se dal aplikovat na každou společnost. To, jak bude audit probíhat, vždy záleží na charakteru účetní jednotky a na samotném auditorovi a jeho odborném úsudku, znalostech a zkušenostech, v neposlední řadě také na povinnostech stanovených zákonem. Velkou roli zde sehrává také dobrá znalost účetní jednotky a porozumění její činnosti.
Vedoucí práce: Václav Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses