Hodnocení efektivnosti zdravotnického systému ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska - Janovská, Kateřina; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá zdravotnickým systémem Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Nejprve jsou vymezeny teoretické koncepty zdravotnických systémů. Poté je představen zdravotnických systém Spojeného království. Důležitou součástí je představení současné organizační struktury britského zdravotnictví. Následně je provedena analýza výdajů na zdravotnictví. Součástí práce je hodnocení kvality poskytovaných služeb zdravotní péče. Hlavní část práce tvoří analýza efektivnosti nákladů a komparace údajů z oblasti zdravotnictví dosahovaných Spojeným královstvím s údaji vykazovanými vybranými státy OECD. V závěru práce je zhodnocen zdravotnický systém Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses