Využití manažerského účetnictví pro řízení režijních nákladů v NNO - Marešová, Martina (2018)
Tato diplomová práce je na téma „Využití manažerského účetnictví pří řízení režijních nákladů v NNO“. Charakterizuje odvětví neziskových organizací. Zabývá se financováním ochrany životního prostředí a také financováním oblasti EVVO. Popisuje vybrané prvky manažerského účetnictví aplikovatelné u neziskových subjektů, konkrétně postavení a funkci controllera, druhy nákladů, rozpočty, metody kalkulace a alokace nákladů. Práce se speciálně zaměřuje na controlling v NNO. V praktické části analyzuje současné procesy vybrané nestátní neziskové organizace Ekocentrum Koniklec, o.p.s. a vytváří nový vnitřní systém pro řízení režijních nákladů.