Využití manažerského účetnictví pro řízení režijních nákladů v NNO - Marešová, Martina; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce je na téma „Využití manažerského účetnictví pří řízení režijních nákladů v NNO“. Charakterizuje odvětví neziskových organizací. Zabývá se financováním ochrany životního prostředí a také financováním oblasti EVVO. Popisuje vybrané prvky manažerského účetnictví aplikovatelné u neziskových subjektů, konkrétně postavení a funkci controllera, druhy nákladů, rozpočty, metody kalkulace a alokace nákladů. Práce se speciálně zaměřuje na controlling v NNO. V praktické části analyzuje současné procesy vybrané nestátní neziskové organizace Ekocentrum Koniklec, o.p.s. a vytváří nový vnitřní systém pro řízení režijních nákladů.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses