Rekvalifikace jako forma dalšího vzdělávání vytypovaných profesí na trhu práce - Vrbová, Diana; Krpálková-Krelová, Katarína; Krpálek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s rekvalifikací jako s jednou z forem dalšího vzdělávání. V rámci teoretické části je rekvalifikace zasazena do kontextu Strategie celoživotního učení. Je zde uveden dvojí pohled na rekvalifikaci. Nejprve z pohledu jednotlivce či instituce, která se rozhodne, že chce realizovat rekvalifikační kurzy. A v druhé části z hlediska účastníků. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu formou polostrukturovaného rozhovoru. Cílem výzkumu je seznámit se s životními příběhy respondentů, které je dovedly až k samotné rekvalifikaci, identifikovat důvody k rekvalifikaci, očekávaný budoucí přínos a informační kanály.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vzdělávání v ekonomických předmětech [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses