Komparace daňové evidence a účetnictví individuálního podnikatele ve vztahu k dani z příjmů - Moravcová, Lenka (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na individuálního podnikatele, vedení jednotlivých evidencí a formu zdanění v rámci tohoto typu podnikání. Práce obsahuje především porovnání mezi daňovou evidencí, evidencí příjmů a evidencí pohledávek a vedením účetnictví. Jsou zde charakterizovány jednotlivé evidence a popsány přechody mezi nimi. V závěru je nastíněno celkové zdanění fyzických osob s tím, že pozornost je věnována především zdanění podnikatelské činnosti. Poslední částí je komplexní příklad, ve kterém je vypočítán dílčí základ daně s ohledem na vedení jednotlivých evidencí.