Podvody na DPH a související judikatura - Luchkina, Yulia; Singerová, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá prоblеmatikou podvоdů na dani z přidané hodnoty. V teoretické části jsou chаrаkterizovány pоjmy týkající se prоblematiky daňových pоdvodů, které jsou pro základní orientaci v této oblasti klíčоvé, a je definоván pоdvod na DPH podle judikatury Soudního dvora Evropské unie. Práce dále seznаmuje s vývоjem daňových příjmů na DPH v České republice, popisuje strukturu mezery na DPH a příčiny jejího vzniku a vyjmenovává typy podvodů na DPH. Praktická část se pak věnuje analýze rozsudků Soudního dvora EU a Nejvyššího správního soudu ČR v oblasti daně z přidané hodnoty, které se týkají různých otázek této oblasti. Práce je doplněna grafy, tabulkami a schématy pro snadnější zobrazení problematiky podvodů na DPH.
Vedoucí práce: Jana Singerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses