Srovnání ruské, lotyšské a arménské burzy - Lopatkina, Yulia (2018)
Tématem této bakalářské práce je srovnání burz postsovětských států Ruska, Lotyšska a Arménie. V rámci první kapitoly jsou burzy porovnané z hlediska historie a dosavadního vývoje, organizační struktury i členství. Druhá kapitola se zabývá vybranými obchodními parametry jako jsou tržní segmenty, předmět obchodování, období obchodování, činnost market makerů, typy příkazů a vypořádání obchodů. V poslední kapitole praktické části této bakalářské práce bude provedena analýza základních statistických údajů, jimiž jsou indexy, objem obchodů, kapitálová přiměřenost, počet kótovaných cenných papírů.