Srovnání ruské, lotyšské a arménské burzy - Lopatkina, Yulia; Veselá, Jitka; Šubová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem této bakalářské práce je srovnání burz postsovětských států Ruska, Lotyšska a Arménie. V rámci první kapitoly jsou burzy porovnané z hlediska historie a dosavadního vývoje, organizační struktury i členství. Druhá kapitola se zabývá vybranými obchodními parametry jako jsou tržní segmenty, předmět obchodování, období obchodování, činnost market makerů, typy příkazů a vypořádání obchodů. V poslední kapitole praktické části této bakalářské práce bude provedena analýza základních statistických údajů, jimiž jsou indexy, objem obchodů, kapitálová přiměřenost, počet kótovaných cenných papírů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses