Historie implementace IFRS v Kazachstánu - Shin, Anastassiya (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou aplikace a implementace IFRS v Kazachstánu. Práce se skládá ze dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část je pak rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole jsou představeny důvody vzniku, historie vývoje a fáze přechodu na Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Druhá kapitola pojednává o náročnosti a překážkách tohoto přechodu a s ním spojených výhodách a nevýhodách, provádí porovnání kazašských a mezinárodních účetních standardů a popisuje současnou situaci v oblasti IFRS v Kazachstánu. Třetí kapitola je věnována praktické části, kde je ilustrováno přijetí mezinárodních standardů vybranou společností, jsou analyzovány důsledky přechodu na vykazování podle IFRS a jeho dopad na finanční výkazy zkoumaného hospodářského subjektu. Jako informační zdroje této práce slouží platné legislativní a normativní akty Republiky Kazachstán, oficiální znění překladu IFRS a metodické doporučení k použití IFRS.