Historie implementace IFRS v Kazachstánu - Shin, Anastassiya; Purina, Marina; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou aplikace a implementace IFRS v Kazachstánu. Práce se skládá ze dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část je pak rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole jsou představeny důvody vzniku, historie vývoje a fáze přechodu na Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Druhá kapitola pojednává o náročnosti a překážkách tohoto přechodu a s ním spojených výhodách a nevýhodách, provádí porovnání kazašských a mezinárodních účetních standardů a popisuje současnou situaci v oblasti IFRS v Kazachstánu. Třetí kapitola je věnována praktické části, kde je ilustrováno přijetí mezinárodních standardů vybranou společností, jsou analyzovány důsledky přechodu na vykazování podle IFRS a jeho dopad na finanční výkazy zkoumaného hospodářského subjektu. Jako informační zdroje této práce slouží platné legislativní a normativní akty Republiky Kazachstán, oficiální znění překladu IFRS a metodické doporučení k použití IFRS.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses