Specifika financování, účetnictví a finančního řízení v neziskových organizacích - Turková, Karolína (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je identifikace specifik financování, účetnictví a finančního řízení v nestátních neziskových organizacích, spolu s částečným přesahem do problematiky daně z přidané hodnoty a daně z příjmů u těchto organizací. Teoretická část práce nabízí základní poznatky o neziskovém sektoru v ČR, struktuře jeho financování a přehled účetní a daňové legislativy. V rámci aplikační části jsou analyzovány specifika u konkrétní obecně prospěšné společnosti, včetně jejich zhodnocení a návrhů na zlepšení. Samostatné kapitoly jsou věnované problematice ocenění a účetního vykazování dobrovolnické práce a otázce účetního zachycení smluv o partnerství mezi neziskovými organizacemi.