Specifika financování, účetnictví a finančního řízení v neziskových organizacích - Turková, Karolína; Zouhar, Tomáš, 1981-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je identifikace specifik financování, účetnictví a finančního řízení v nestátních neziskových organizacích, spolu s částečným přesahem do problematiky daně z přidané hodnoty a daně z příjmů u těchto organizací. Teoretická část práce nabízí základní poznatky o neziskovém sektoru v ČR, struktuře jeho financování a přehled účetní a daňové legislativy. V rámci aplikační části jsou analyzovány specifika u konkrétní obecně prospěšné společnosti, včetně jejich zhodnocení a návrhů na zlepšení. Samostatné kapitoly jsou věnované problematice ocenění a účetního vykazování dobrovolnické práce a otázce účetního zachycení smluv o partnerství mezi neziskovými organizacemi.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses