Finanční analýza společnosti Damco Czech Republic, s. r. o. - Hodurová, Anna; Staňková, Anna, 1951-; Drábková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza společnosti Damco Czech Republic, s. r. o. se zabývá finanční analýzou jedné z předních firem působících na poli logistiky a spedičních služeb. Práce je koncipována do dvou částí. První část se zabývá teorií, jejíž znalost je nutná pro kvalitní analýzu finanční situace podniku. Informuje čtenáře nejen o metodách a nejdůležitějších ukazatelích finanční analýzy, ale i o jejích základních principech a uživatelích. Druhá část následně aplikuje metody popsané v teoretické části na konkrétní společnost. Součástí praktické části je také stručná historie analyzované společnosti a hodnocení jejího finančního zdraví na základě bankrotních a bonitních modelů. Hlavními zdroji pro praktickou část jsou výroční zprávy společnosti za období 2012 až 2016.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses