Komparácia daňového základu korporátnej dane medzi Českou republikou, Slovenskou republikou a Rakúskom - Sukovský, Stanislav; Finardi, Savina; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práca sa venuje komparácií daňového základu z príjmu právnických osôb v Českej republike, na Slovensku a v Rakúsku. Cieľom práce je porovnanie legislatívnej úpravy základu dane z príjmu právnických osôb a vplyv týchto úprav na da ové zaťaženie právnických osôb v Českej republike, na Slovensku a v Rakúsku. Pre splnenie cieľov je práca rozdelená do piatich kapitol. V prvej kapitole je všeobecná definícia da ového základu z právnických osôb. V ďalších kapitolách je definícia základu dane v jednotlivých krajinách. V poslednej kapitole je komparácia jednotlivých krajín vrátane modelového príkladu.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses