Význam a role interního auditu v konkrétním podniku - Brandejsová, Michaela; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se věnuje problematice interního auditu. Cílem práce je pomocí aplikace teoretických poznatků zhodnotit potřebu interního auditu v podmínkách vybrané společnosti a navrhnout plán auditu. V teoretické části je představen vývoj auditorské profese, významné instituty sdružující interní auditory a požadavky na výkon profese. Kromě jiného je zde také objasněn vztah externího a interního auditu. Důležitou kapitolu tvoří popis celého průběhu interního auditu včetně řádné dokumentace. Po detailním představení společnosti PETROF, spol. s r.o. na začátku praktické části následuje zamyšlení nad využitím interního auditu ve vybrané společnosti. V návaznosti na vlastní analýzu rizik je navržen roční plán interního auditu, jehož dílčí část je realizována prostřednictvím fiktivního interního auditu zaměřeného na účetní procesy včetně závěrečného doporučení pro daný podnik.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses