Motivace dospělých k celoživotnímu vzdělávání - Kazantseva, Yuliya (2018)
Cílem této bakalářské práce je vymezit problémy motivace dospělých k celoživotnímu vzdělávání, zjistit úroveň vzájemné provázanosti jednotlivých faktorů, které ovlivňují chování jedinců a jejich jednání. Na základě teoretických znalostí z oblasti andragogiky, pedagogiky, psychologie a didaktiky byly stanoveny hypotézy a následně vytvořen výzkum, který ukázal výsledky jednotlivých součástí problematiky motivace. Zároveň byly vymezeny bariéry, které ve vzdělávání dospělých osob překážejí a určeny další faktory ovlivňující řešenou problematiku, mezi které můžeme zařadit věk, postavení na trhu práce a dosažené vzdělání jedinců.