Implementace Směrnice ATAD - Kracík, Josef; Tepperová, Jana; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce nejprve uvádí do souvislostí přípravy a vznik směrnice ATAD s již existujícími pravidly, iniciativami a návrhy pravidel proti agresivnímu daňovému plánování. Dále je práce zaměřena na obsah směrnice ATAD a jednotlivá pravidla, která mají být prostřednictvím této směrnice implementována. Hlavním cílem této práce je analyzovat do jaké míry musí členské státy EU s ohledem na implementaci směrnice ATAD upravit stávající předpisy. Součástí práce však není kvantifikace dopadů jednotlivých pravidel. Podrobněji než u ostatních členských států byla analýza zpracována pro Českou republiku a Slovenskou republiku.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses