Analýza výhodnosti investic fyzických osob do nemovitostí - Kohoutová, Eva; Veselá, Jitka; Pastiranová, Oľga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce je zaměřena na stanovení výnosnosti investice do nemovitosti a následné porovnání této výnosnosti se zhodnocením finančních prostředků prostřednictvím alternativních variant investic. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je charakterizován trh nemovitostí a jsou uvedeny faktory ovlivňují tento trh včetně korelačních koeficientů. Na základě stanovení významných faktorů dotvářejících cenu nemovitosti je sestaven regresní model k predikci dalšího vývoje. Další kapitola je založena na hypotečním trhu a jeho charakteristice, neboť s hypotečním úvěrem je dále kalkulováno v příkladové části. Třetí kapitolu tvoří alternativní možnosti investování, kde jsou detailněji rozebrány ty nejatraktivnější z hlediska veřejných průzkumů a statistik. V závěrečné kapitole je proveden výpočet zhodnocení nemovitosti za daných předpokladů a následné srovnání s výnosnostmi alternativních variant investování.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses