Problematika ocenění obchodního závodu metodami založenými na analýze trhu - Krejčíř, Filip (2018)
Práce se věnuje problematice oceňování obchodních závodů prostřednictvím metod založených na analýze trhu a klade si za cíl vytvoření uceleného postupu pro aplikaci těchto metod se zaměřením na metody tržního porovnání, který by nabízel komplexní pohled na jednotlivé fáze ocenění a na problémy s nimi spojené. Struktura práce je členěna do několika logicky na sebe navazujících kapitol, které se snaží provést čtenáře celým procesem ocenění od prvotního pochopení základních principů této metody až po výslednou kalkulaci hodnoty oceňované společnosti.