Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek z pohledu auditu a daňového poradenství - Homola, Lukáš (2018)
Tato práce pojednává o dlouhodobém hmotném a nehmotném majetku v oblasti auditu a daňového poradenství. Nejprve je definován dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek z hlediska účetnictví a daní z příjmů. V dalších kapitolách jsou popsány aspekty dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v kontextu auditorské a daňově-poradenské činnosti. Tyto kapitoly jsou proloženy početními příklady. Praktická část práce je založena na datech zaslaných od anonymní účetní jednotky. Cílem této části je zhodnotit na základě vybraných testů, zda oblast dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku neobsahuje žádné významné nesprávnosti.