Místní daně ve statutárních městech - Hejdová, Alice; Sedmihradská, Lucie; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce pojednává o místních daních ve dvou vybraných statutárních městech. Zjišťuje rozdíly ve sdílení výnosů z těchto daní a jejich dělení mezi magistrát a městské části.V první části je definován pojem statutární město a představeny zvolená města. Ve druhé části je podrobně rozebrána daň z nemovitých věcí.Třetí část definuje místní poplatky, které mohou města vybírat. Je zde uvedena aktuální situace ve vybraných městech.K vypracování textu a dosažení cíle bakalářské práce byly použity metody rešerše odborného textu, zákonů, dále sběr a rozbor primárních dat a následné vyhodnocení. Bylo zjištěno, že přes jednotnou legislativu se praxe v obou zkoumaných městech výrazně liší.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses