Optimální forma podnikání fyzické osoby - Beran, Jakub; Randáková, Monika, 1966-; Hospodka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výběr nejoptimálnější formy podnikání pro fyzickou osobu. Základní metodou, která je při psaní používána, je metoda komparační, kdy předmětem porovnání je podnikání individuálního podnikatele na základě živnostenského oprávnění a podnikání fyzické osoby prostřednictvím společnosti s ručením omezeným. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části jsou definovány právní, účetní a daňové náležitosti jednotlivých forem podnikání, v praktické části je poté teorie aplikována na příkladu konkrétního podnikatele. Cílem je zdůraznit rozdíly mezi zmíněnými formami, zhodnotit jejich výhody či nevýhody a na závěr vybrat tu, která bude pro fyzickou osobu z hlediska těchto tří kritérií optimální.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses