Finanční a strategická analýza společnosti HUDYsport a.s. - Horáková, Michaela (2018)
Cílem diplomové práce je vypracování finanční a strategické analýzy společnosti HUDYsport a.s. za období od roku 2011 do roku 2016. Práce je rozdělena na dvě části. Na metodickou a praktickou. První metodická část obsahuje vymezení metodiky finanční a strategické analýzy, která bude použita v části druhé. U finanční analýzy je popsána metodika jednotlivých ukazatelů a modelů. Strategická analýza je rozdělena na analýzu okolí a analýzu zdrojů a schopností podniku. V druhé praktické části jsou metody aplikovány na společnost HUDYsport a jejího hlavního konkurenta. Jednotlivé výsledky jsou prezentovány v grafech a tabulkách.