Analýza přeshraničních fúzí realizovaných na Slovensku v letech 2014-2017 - Mríz, Slavomír (2018)
Tato diplomová práce se zabývá oblastí přeshraničních fúzí na Slovensku. Cílem práce je vyhodnotit úspěšnost a efektivnost realizovaných fúzí v letech 2014 - 2017 a identifikovat jejich hlavní vývojové trendy. Dílčím cílem je prozkoumat právní, účetní a daňovou úpravu přeshraničních fúzí na Slovensku. Důraz je kladen na praktickou část, v které jsou uskutečněné fúze analyzovány. Zkoumán je taktéž vliv přeshraničních fúzí na efektivnost společností.