Komparace modelů kreditního rizika - Drahokoupil, Jakub; Blahová, Naďa, 1958-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku měření kreditního rizika tradičními i moderními metodami, zvláště pak vybranými modely. Práce definuje pojmy riziko, řízení rizik, kreditní riziko a pracuje s nimi v širším kontextu regulace a risk managementu. Poskytuje odůvodnění k rozvoji moderních přístupů ke kreditnímu riziku a podává základní informace o jednotlivých modelech jak z hlediska jejich matematické podstaty, tak z pohledu jejich funkčnosti na vzorových portfoliích. Práce také hodnotí vzájemné odlišnosti modelů a definuje jejich výhody a nevýhody, ze kterých poté vyvozuje prostředí vhodné pro jejich aplikaci.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses