Fiskálně neutrální daňová reforma ČR - Švandová, Markéta; Finardi, Savina; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Předmětem této diplomové práce je analýza možného provedení fiskálně neutrální daňové reformy České republiky zaměřené na snížení daně z přidané hodnoty a navýšení majetkových daní. Především je kladen důraz na administrativní zátěž poplatníků způsobenou výše zmíněnými daněmi. První část práce je věnována jednotlivým pojmům, dani z přidané hodnoty a majetkovým daním obecně, a byrokratickému indexu. v druhé části jsou vytvořeny dva modely fiskálně neutrální reformy. První model zobrazuje změnu v daňovém mixu z makroekonomického pohledu, druhý model se věnuje problematice v mikroekonomickém měřítku.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses