Fundamentální analýza akcie Komerční banky - Janda, Kristián (2018)
Diplomová práce je zaměřena na fundamentální analýzu akcií Komerční banky. Ve třech hlavních kapitolách je tato společnost analyzována na globální, odvětvové a firemní úrovni. Globální fundamentální analýza zkoumá vliv vybraných makroekonomických veličin na index PX, který reprezentuje český akciový trh a index STOXX 600, který reprezentuje trh evropský. Odvětvová analýza se zabývá charakteristikou bankovního sektoru. Cílem firemní fundamentální analýzy je srovnání Komerční banky s její konkurencí a stanovení vnitřní hodnoty akcie. Na závěr je formulováno investiční doporučení.