Dotačná politika v oblasti športu na Slovensku a v ČR - Iskierková, Denisa (2018)
Diplomová práca Dotační politika v oblasti sportu na Slovensku a v ČR analyzuje situáciu v oblasti športu v týchto dvoch vybraných krajinách. Práca je rozčlenená na tri kapitoly. Nachádza sa v nej 39 tabuliek, 6 grafov a 7 obrázkov. Prvá kapitola prináša základné teoretické poznatky a na základe aktuálnej platnej legislatívy analyzuje oblasť športu z pohľadu práva. V druhej časti je popísaná metodika výpočtu rozdeľovania finančných prostriedkov so zameraním sa na športové reprezentácie. Tretia časť práce sa zaoberá konkrétnymi výškami finančných prostriedkov, ktoré boli v rokoch 2014 až 2018 poskytnuté zo strany ministerstva školstva v oboch štátoch. Záver práce je venovaný zosumarizovaniu dosiahnutých výsledkov.