Daň z nemovitých věcí v ČR - Dušková, Jana; Sedmihradská, Lucie; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na daň z nemovitých věcí v České republice, konkrétněji na pravomoc obcí zavádět místní koeficient. Hlavním cílem práce je analýza důvodů pro zvýšení místního koeficientu a ověření, zda příjmy plynoucí ze zvýšení koeficientu byly využity na předem avizované účely. Dílčím cílem je zhodnocení celkové transparentnosti informací a modelace ideální struktury a obsahu zveřejněných dat, které by obce měly použít. První kapitola se věnuje vymezení základním pojmům pro pochopení dané problematiky, jako předmět a sazby daně z nemovitých věcí, místní koeficient či rozpočtová skladba obcí. Ve druhé kapitole se nachází dílčí případové studie, které se věnují vybraným obcím se zavedeným místním koeficientem. Poslední kapitola shrnuje zjištěné poznatky u jednotlivých obcí a hodnotí zjištěnou transparentnost informací ohledně hospodaření obcí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses