BEPS firemních daní : vybrané problémy - Přibylová, Nikola; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zabývá identifikací země s vysokým indikátorem přímých zahraničních investic ku HDP ve srovnání s ostatními zeměmi EU a určením parametrů, které by mohly umožňovat agresivní daňové plánování ve vybrané zemi. Ukazatel přímých zahraničních investic ku HDP patří mezi indikátory Base Erosion and Profit Shifting (BEPS). Práce se dále zabývá jednotlivými akčními plány OECD – BEPS, agresivním daňovým plánováním, vybraným státem a jeho daňovým systémem, smlouvami o zamezení dvojího zdanění se zeměmi nejvíce investujícími do vybraného státu a reakcí vybraného státu na danou problematiku.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses