Vliv daně z příjmů na způsob pořízení majetku - Jírů, Lukáš (2018)
Práce má za cíl kvantifikovat vliv zdanění příjmů na pořízeni dlouhodobého majetku. Zprvu jsou rozebrány jednotlivé způsoby financování dlouhodobého hmotného majetku, jejich výhody a nevýhody. V další kapitole se soustředím na daňové aspekty daného typu financování, kdy jsou jaké výdaje daňově uznatelné a v kterém případě naopak daňově neuznatelné nejsou. V poslední kapitole kvantifikuji současné hodnoty daňových úspor související s jednotlivými způsoby financování a hodnotím, jaký může mít vliv daň z příjmů na rozhodnutí, kterým způsobem si majetek pořídit.