Vliv daně z příjmů na způsob pořízení majetku - Jírů, Lukáš; Slintáková, Barbora; Košťáková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Práce má za cíl kvantifikovat vliv zdanění příjmů na pořízeni dlouhodobého majetku. Zprvu jsou rozebrány jednotlivé způsoby financování dlouhodobého hmotného majetku, jejich výhody a nevýhody. V další kapitole se soustředím na daňové aspekty daného typu financování, kdy jsou jaké výdaje daňově uznatelné a v kterém případě naopak daňově neuznatelné nejsou. V poslední kapitole kvantifikuji současné hodnoty daňových úspor související s jednotlivými způsoby financování a hodnotím, jaký může mít vliv daň z příjmů na rozhodnutí, kterým způsobem si majetek pořídit.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses