Makroeobezřetnostní politika v souvislosti s hospodářským cyklem a její aplikace ve vybraných státech EU - Černohorský, Vojtěch; Blahová, Naďa, 1958-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na makroobezřetnostní politiku v kontextu hospodářského cyklu a její aplikace ve vybraných státech Evropské unie. Obecně je jejím cílem představení makroobezřetnostní politiky, jakožto poměrně nového systémového regulačního rámce v souvislosti s hospodářským cyklem na příkladu zemí Evropské unie. V kontextu tématu diplomové práce pak na vybraných státech Evropské unie práce ověřuje, zda se hospodářský cyklus v souvislosti s finančním cyklem jeví jako významný a také, zda a jak se projevuje jedno z hlavních opatření a nástrojů makroobezřetnostní politiky, aktivně využívané několika zeměmi (nejen Evropské unie) – proticyklická kapitálová rezerva.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses