Regulácia AML a implementácia v praxi - Bafrncová, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cieľom tejto bakalárskej práce je priblížiť vývoj AML regulácie a jej súčasnú podobu v Českej republike, podať ucelený pohľad na proces boja proti praniu špinavých peňazí, ktorý vyvíjajú banky v českom prostredí, poukázať na postupy bánk, ktoré pomáhajú zabrániť využívaniu bankového sektoru k praniu peňazí a upozorniť na samotný proces šetrenia podozrivých obchodov v rámci AML. V tejto bakalárskej práci sú popísané aj medzinárodné pramene regulácie na európskej a globálnej úrovni spolu s prehľadom medzinárodných inštitúcií, ktoré pôsobia v AML problematike. Implementačná časť regulatívnych pravidiel do prostredia Českej republiky je venovaná analytickým výstupom činnosti Finančného analytického úradu s cieľom odhaliť prepojenia medzi samotnou reguláciou a štatistickými dátami zozbieranými týmto úradom. V tejto časti je vyvinutá snaha odhaliť minulé trendy s nadväznosťou na budúce smerovanie v prostredí novo implementovaných regulatívnych pravidiel.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses