Outsourcing vedení účetnictví z pohledu poskytovatele - Švecová, Martina (2018)
Bakalářská práce pojednává o externím vedení účetnictví. Hlavním cílem je analyzovat výhody a rizika outsourcingu vedení účetnictví a stanovit klíčové parametry pro jeho realizaci. Praktická část se zabývá rozborem vztahu konkrétní účetní firmy poskytující outsourcingové služby v oblasti účetnictví a daní a jejího klienta. V rámci zkoumání současného stavu spolupráce je proveden podrobný popis fungování celého procesu od obdržení (vzniku) účetních dokladů až po odeslání finálních výstupů z účetnictví. Cílem práce je zhodnocení výhod a nevýhod současného nastavení outsourcingové spolupráce a předložení návrhu na zlepšení.