Převodní ceny v podnikové praxi - Vlček, Václav; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem této diplomové práce jsou převodní ceny, zejména dokumentace k převodním cenám a změny v požadavcích na přípravu dokumentace k převodním cenám ve světle aktualizace směrnice o Směrnice o převodních cenách pro nadnárodní podniky a daňové správy, kterou v roce 2017 vydala Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj. První kapitola slouží jako do tématiky převodních cen a vymezením právního rámce jak v české republice, tak v rámci OECD s důrazem na požadavky na přípravu dokumentace k převodním cenám. V druhé kapitole je provedeno srovnání aktualizovaného a původního znění směrnice o převodních cenách a následná predikce dopadů do české legislativy a postupu daňových subjektů a správce daně. Třetí kapitola obsahuje návrh aktualizovaného znění pokynu GFŘ D-334, který se zabývá požadavky na dokumentaci k převodním cenám.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses