Aplikace zásady opatrnosti v účetním výkaznictví veřejného sektoru v České republice a na Slovensku - Vargová, Angelika (2018)
Hlavním cílem této bakalářské práce je obeznámení čtenáře se zásadou opatrnosti ve spojení s účetním výkaznictvím veřejného sektoru v České republice a následné porovnaní se Slovenskem a mezinárodními standardy. V úvodu je věnována pozornost obecným pravidlům, předpokladům a zásadám sestavování účetní závěrky, po kterém dále následuje kapitola vymezující veřejný sektor. Úvod kapitoly je věnován veřejnému sektoru obecně a pak organizačnímu členění v ČR a na Slovensku. Třetí kapitola se zaměřuje na účetní výkaznictví veřejného sektoru podle mezinárodních standardů IPSAS a poslední kapitola je ponechána hlavnímu tématu, a to aplikaci zásady opatrnosti. Táto kapitola obsahuje srovnání účetního výkaznictví ve dvou zmíněných zemích vzájemně a taktéž porovnání se standardy IPSAS.