Aplikace zásady opatrnosti v účetním výkaznictví veřejného sektoru v České republice a na Slovensku - Vargová, Angelika; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem této bakalářské práce je obeznámení čtenáře se zásadou opatrnosti ve spojení s účetním výkaznictvím veřejného sektoru v České republice a následné porovnaní se Slovenskem a mezinárodními standardy. V úvodu je věnována pozornost obecným pravidlům, předpokladům a zásadám sestavování účetní závěrky, po kterém dále následuje kapitola vymezující veřejný sektor. Úvod kapitoly je věnován veřejnému sektoru obecně a pak organizačnímu členění v ČR a na Slovensku. Třetí kapitola se zaměřuje na účetní výkaznictví veřejného sektoru podle mezinárodních standardů IPSAS a poslední kapitola je ponechána hlavnímu tématu, a to aplikaci zásady opatrnosti. Táto kapitola obsahuje srovnání účetního výkaznictví ve dvou zmíněných zemích vzájemně a taktéž porovnání se standardy IPSAS.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses