Kapitálové trhy Vyšehradskej skupiny a ich zrovnaní s USA - Orémus, Ádám; Siuda, Vojtěch; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou búrz v Českej republike, v Maďarsku, v Slovensku, v Poľsku a v Spojených Štátoch Amerických. Práca je rozdelená na tri časti. Prvá časť je venovaná definovaniu kapitálového trhu, jeho štruktúry, funkcií a významu. V ďalšej časti som sa zameral na stručný popis jednotlivých búrz, a to hlavne na ich históriu a spôsob obchodovania. Cieľom praktickej časti je porovnať vzájomnú koreláciu, vývoj indexov, porovnať trhovú kapitalizáciu v pomere k HDP a porovnať Sharpe ratio.
Vedoucí práce: Vojtěch Siuda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses