Dopad IFRS 9 na finančné inštitúcie - Vozáriková, Veronika (2018)
Diplomová práca sa zaoberá Medzinárodným štandardom finančného výkazníctva 9 (IFRS 9) Finančné nástroje a jeho dopadom na finančné inštitúcie. Zámerom práce je poskytnúť čitateľom prehľad zmien a s nimi spojených dopadov, ktoré IFRS 9 prináša, upozorniť na možné úskalia s novým štandardom spojené a poskytnúť možné riešenia na účtovné vysporiadanie sa s kreditným rizikom. Práca kladie dôraz na odhad očakávanej straty z kreditného rizika a ponúka možné postupy výpočtu jednotlivých zložiek očakávanej straty, predovšetkým problematického odhadu pravdepodobnosti zlyhania.