Dopad IFRS 9 na finančné inštitúcie - Vozáriková, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práca sa zaoberá Medzinárodným štandardom finančného výkazníctva 9 (IFRS 9) Finančné nástroje a jeho dopadom na finančné inštitúcie. Zámerom práce je poskytnúť čitateľom prehľad zmien a s nimi spojených dopadov, ktoré IFRS 9 prináša, upozorniť na možné úskalia s novým štandardom spojené a poskytnúť možné riešenia na účtovné vysporiadanie sa s kreditným rizikom. Práca kladie dôraz na odhad očakávanej straty z kreditného rizika a ponúka možné postupy výpočtu jednotlivých zložiek očakávanej straty, predovšetkým problematického odhadu pravdepodobnosti zlyhania.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses