On line srovnávače v pojišťovnictví - Mikuláš, Vít; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá online srovnávači, novým distribučním kanálem pojišťoven. Smyslem práce je nejprve v teoretické rovině seznámit čtenáře s charakteristikou pojistného trhu a produktů, následně objasnit důvody vzniku online srovnávačů, zhodnotit jejich význam a postavení na současném pojistném trhu včetně vymezení produktů, které jsou pomocí nich sjednávané, a nakonec shrnout jejich výhody a nevýhody v porovnání s jinými způsoby sjednání. Druhá, praktická část je zaměřena na analýzu trendu povědomí a zkušeností s online srovnávači. Tato analýza je řešena formou dotazníkového šetření. Výsledky průzkumu jsou přehledně shrnuty do grafů v příloze s navazující prognózou ohledně dalšího vývoje. V závěru práce pak autor shrnuje vlastní zkušenosti a poznatky.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses