Analýza kalkulací konkrétního podniku a návrh optimalizace - Němečková, Klára (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu kalkulací v malém podniku, věnujícímu se výrobě cukrářských produktů. Práce se dělí na dvě části a to na část teoretickou a praktickou. V rámci teoretické části jsou uvedeny, za pomoci odborné literatury, všechny poznatky relevantní pro další využití v podniku. V praktické části je analyzovaný současný stav firmy a systém tvorby kalkulací. Následují přesné výpočty vyhotovené na základě skutečných dat. V závěru práce jsou pak uvedena doporučení a návrhy, sloužící k optimalizaci výroby.Všechna data sloužící k vyhotovení výpočtů byla získána na základě celkem 10 interview s managementem podniku. V rámci těchto jsem taktéž obdržela veškeré potřebné interní materiály k vyhotovení kalkulací.