Řešení úpadku dlužníků v České republice formou reorganizace a její účetní aspekty - Řihák, Libor; Hospodka, Jan; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá reorganizací v České republice jakožto způsobem řešení úpadku dlužníků – podnikatelů a vlivem reorganizace na účetní zásady, vedení účetnictví a účetní výkaznictví. V teoretické části práce je popsáno insolvenční řízení, jeho průběh a způsoby skončení reorganizace. Praktická část práce se věnuje výzkumu již proběhlých reorganizací v České republice za období 2008 až 2017 a to na základě informací, které jsou veřejně dostupné v insolvenčním rejstříku. Je zjišťováno, zda existuje spojitost mezi plněním povinnosti zveřejňovat účetní závěrku a schopností dlužníka úspěšně skončit reorganizaci.
Vedoucí práce: Jan Hospodka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses